Home  » Infrastructuur en Omgeving » Overzicht infrastructuur

Overzicht infrastructuur

Aquafin bouwt en beheert de infrastructuur voor de zuivering van rioolwater volgens de 11 rivierbekkens die Vlaanderen telt: IJzer, Brugse polders, Gentse kanalen, Beneden Schelde, Leie, Boven Schelde, Dender, Dijle, Demer, Nete en Maas, opgedeeld in Maas I en Maas II.

Elk bekken is verder onderverdeeld in zuiveringsgebieden. In het hart van elk zuiverings-gebied staat een zuiveringsinstallatie, die gevoed wordt door collectoren. Deze verzamelriolen vangen het afvalwater op uit de riolen van de omliggende gemeenten of delen van gemeenten. Naar welke installatie uw rioolwater precies gaat, hangt af van het reliƫf van het landschap in uw streek. Water stroomt immers van hoog naar laag.

In de zoekfunctie links kan u de naam van uw gemeente intikken. U krijgt dan een overzicht van de zuiveringsgebieden waarin uw gemeente ligt. U kan ook rechtstreeks op de kaart van Vlaanderen een bekken aanklikken, en daarna op de detailkaart een zuiveringsgebied selecteren. Per zuiveringsgebied krijgt u informatie over de zuiveringsinstallatie en over de werken die al uitgevoerd of nog in uitvoering zijn.

 
Overzicht infrastructuur

Werken in uitvoering

Impact op mens en milieu

Voor technische partners

Lijst erkende ruimers


ZOEKEN op gemeente:
- tik één van de Vlaamse gemeenten in,
- of maak uw keuze uit de alfabetische lijst.


ZOEKEN in heel Vlaanderen
Infrastructuur en Omgeving
Infrastructuur en Omgeving