Nieuws

22839 - Vervanging pompstation en persleiding Zoutelaan - Konijnendreef tot RWZI Knokke-Heist
09 okt 2024

Waar parkeren

 

Tijdens de werkzaamheden kan je niet binnen de werfzone parkeren. Parkeer daarom in de omliggende straten. Uiteraard blijven de parkeerstroken binnen de werfzones zolang als mogelijk behouden. 

 

Parkeerkaart 

 

Is je garage/standplaats niet bereikbaar? 

 

  • In de Parkingshop, Gemeenteplein 22 in 8300 Knokke-Heist, kan je een parkeerkaart “wegwerkzaamheden” halen voor de periode dat je garage/standplaats niet bereikbaar is. 
  • Deze parkeerkaart kost 10 euro en geldt in alle zones, uitgezonderd de rode zone. 
  • Opgelet: de Parkingshop vraagt een bewijs voor te leggen dat je over een garage beschikt of een garage huurt. Breng dit bewijs en het inschrijvingsbewijs van jouw wagen mee.
     
09 okt 2024

Hinderbeperkende maatregelen

 

Tijdens de werken blijft de toegankelijkheid van woningen, garages en handelszaken maximaal behouden. Respecteer de signalisatie van de werfzones en de verkeersomleidingen. Zo kan de aannemer vlot werken en garanderen we ieders veiligheid.

 

09 okt 2024

Werken starten op 21 oktober

 

Vanaf 21 oktober starten de riolerings- en wegenwerken op 3 plaatsen: de Hazegrasstraat, het Oosthoekplein en de Konijnendreef. 

 

Planning (voorbereidende) rioleringswerken 

 

Vanaf maandag 21 oktober starten op verschillende plaatsen voorbereidende werken. We verwachten hierbij geen hinder van betekenis. 

 

Konijnendreef 

 

  • Midden november begint de aannemer met de rioleringswerken. 
  • Meer gedetailleerde informatie volgt dan. 

 

Oosthoekplein (kruispunt Paulusstraat – Hazegrasstraat) 

 

  • Vanaf maandag 21 oktober starten de voorbereidingen. 
  • De week van 4 november verplaatst Farys een doorvoer van het drinkwater. 
  • Aansluitend volgt de bouw en de plaatsing van het pompstation. 
  • Doorgaand verkeer van de Bronlaan naar de Paulusstraat is dan niet meer mogelijk. Er is een plaatselijke omleiding voorzien. Zie plan hieronder. 
  • De handelaars blijven bereikbaar tijdens deze werken. 

 

Zoutelaan 

 

  • Vanaf maandag 4 november worden in de Zoutelaan de bomen gerooid tussen de Konijnendreef en het Zwitserspad (fase 3). 
  • Dinsdag 12 november beginnen de nutsbedrijven in dit deel van de Zoutelaan met de aanpassing van hun netten. 

 

Hazegrasstraat 

 

  • Vanaf 21 oktober beginnen de voorbereidingen. Deze zullen het doorgaande verkeer niet belemmeren. 
  • Wanneer de eigenlijke rioleringswerken starten, is nu nog niet duidelijk. Meer info volgt later. 

 

Rooien van de bomen 

 

Het rooien van de bomen is nodig om de nutsleidingen te kunnen vernieuwen en om ruimte te maken voor de aanleg van de nieuwe parkeerstroken en de vernieuwde fiets- en voetpaden. Na de werken planten we hetzelfde aantal bomen terug aan om het groene karakter en het laaneffect van de Zoutelaan te behouden.

 

teaser
11 sep 2023

Bomen verdwijnen tijdelijk in Zoutelaan door start werken

 

Op maandag 4 september 2023 zijn de voorbereidende nutswerken gestart voor de uitgebreide wegenis- en rioleringswerken in de Zoutelaan en omliggende straten.

 

In eerste instantie verdwijnen alle bomen langs het traject. Dit is nodig voor de vernieuwing van de nutsleidingen en om de nodige ruimte te creëren voor de riolerings- en wegeniswerken. Zo wordt ook het fietspad en voetpad volledig vernieuwd en komen er volwaardige parkeerstroken in grasdallen.

 

Wanneer die werkzaamheden voltooid zijn, worden exact evenveel nieuwe bomen geplant om het groene karakter van de Zoutelaan te behouden.

 

Enkel plaatselijk verkeer bij voorbereidende werken

 

Van september 2023 tot en met juni 2024 worden voorbereidende nutswerken uitgevoerd zoals bomen rooien, leidingen verplaatsen, enz.. Terwijl deze werken bezig zijn, is enkel plaatselijk verkeer mogelijk.

 

In oktober 2024 starten dan de effectieve rioleringswerken en wegeniswerken. Fase 1 loopt vervolgens tot de zomer 2025. Over de exacte timing en fasering wordt later nog uitgebreid gecommuniceerd.

 

Binnenkort plaatsen we duidelijke infopanelen langs de Bronlaan, ter hoogte van het fietspad recht tegenover Hotel St Pol geplaatst.