Projectoverzicht

23386 - Aanleg gescheiden rioleringsstelsel in J. & M. Sabbestraat (i.s.m. AWV)
Laatst bijgewerkt: 01 sep 2024

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 augustus 2023

De werken zullen 19 maanden duren

Ja, houd me op de hoogte via WhatsApp

In de J. & M. Sabbestraat legt Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan. Een vuilwaterriool voert het afvalwater af naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Menen. Daar wordt het gezuiverde water geloosd in de Leie. Het regenwater wordt afgekoppeld van het vuilwater en aangesloten op de Geluwebeek.

De stad Menen en het Agentschap Wegen en Verkeer maken van deze werken gebruik om de straat nieuw in te richten. De schoolomgeving van de Sint-Jansschool, de oversteekplaatsen en de parkeerruimte worden veiliger ingericht. Andere aanpassingen zijn erop gericht de snelheid te verlagen.

Nieuws en updates

  • 19 jul 2024

    Start volgende fase uitgesteld: eerst nutswerken nodig

     

    Bij de voorbereiding van de werken in de J. & M. Sabbestraat van huisnummer 130 tot de Bruggestraat (fase 3) hebben we met de aannemer vastgesteld dat meerdere nutsleidingen het vervolg van de werken hinderen. 

     

    Het heeft even geduurd voor we alle probleempunten in kaart konden brengen, momenteel zoeken we nog naar de beste oplossing. 

     

    Verdere planning 

     

    • Telenet en Proximus verplaatsten voor het bouwverlof (start 19 juli) enkele kabels tussen de Parkstraat en de school.
    • Het bouwverlof eindigt op 16 augustus, daarna werkt de aannemer de wegenis af tussen Park ter Walle en de school.
    • Midden september verplaatst Fluvius nog een middendruk gasleiding tussen de school en de Parkstraat. 

     

    Gevolgen voor de werken

     

    • Door dit alles is de aannemer van de rioleringswerken al een tijdje minder actief op de werf en lopen de werken enkele maanden achter op schema. 
    • Pas wanneer de middendruk gasleiding van Fluvius is verplaatst, kunnen we terug opstarten. Een gasleiding van deze omvang verplaatsen, vraagt de aanzienlijke inzet van mensen en middelen. Daarom kan dit soort werk niet altijd snel worden ingepland. 
    • We hopen dat we eind september de rioleringswerken terug kunnen aanvatten.

     

    Zodra we meer duidelijkheid hebben over de nieuwe planning, hoor je daar meer over. 

     

    We wensen je een fijne vakantieperiode.

  • 29 mei 2024

    Slecht weer heeft invloed op de werken

     

    De werf lag even stil omdat we eerst enkele dagen beter weer nodig hebben om de toegang tot de parking naar Park Ter Walle af te werken. Enkel als deze toegang is opengesteld, mag er verder gewerkt worden richting Parkstraat. Hierdoor blijft de parking op de site Reznor bereikbaar voor de bewoners. 

     

    Afwerking toegang Park Ter Walle 

     

    De eerstvolgende opdracht is de afwerking van de toegang tot Park Ter Walle in beton. Dit zal eerstdaags uitgevoerd worden. Daarna moet het beton van deze aansluiting uitharden vooraleer ze in gebruik kan genomen worden. We verwachten dat het beton tot maandag 17 juni moet uitdrogen. Stap, fiets of rijd in geen geval over het natte beton. 

     

    Pas als het beton is uitgehard, wordt de toegang vanaf de Kortrijkstraat tot op de parking Park Ter Walle definitief vrijgegeven voor plaatselijk verkeer. Daarna mag de aannemer de volgende fase van de rioleringswerken aanvatten. 

     

    Bijkomende nutswerken nodig 

     

    Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, werd door middel van extra proefsleuven het volgende traject richting Bruggestraat verder voorbereid. Er is gebleken dat nog nutsleidingen in de weg liggen. Deze moeten verplaatst worden voor we in dat gedeelte de rioleringen en rijweg kwalitatief kunnen aanleggen. Alle nutsmaatschappijen maken zich nu verder op om deze nieuwe aanpassingswerken uit te voeren. Dit gebeurt al dan niet in combinatie met de rioleringsaanleg. 

     

    Gevolgen 

     

    Het is alvast de bedoeling om na de toegang tot Park Ter Walle ook de toegang tot aan site Reznor, voorbij de St. Jansschool, zo snel als mogelijk, verder af te werken. Door de noodzakelijke aanpassingen van de nutsmaatschappijen zullen de werken vertraagd worden en zal er extra hinder zijn. We proberen deze hinder te beperken en communiceren later nog een gedetailleerde planning hoe de werkzaamheden verder zullen gaan verlopen. 

     

    Wat met de toegankelijkheid?

     

    • Het éénrichtingsverkeer blijft ongewijzigd in de J.&M. Sabbestraat (Parkstraat – Bruggestraat). 
    • Het parkeerverbod aan de onpare kant in de Parkstraat wordt tijdelijk opgeheven. Er dient dus te worden geparkeerd in de daarvoor gemarkeerde parkeervakken. 
    • Het stuk J.&M. Sabbestraat richting Sint-Jansschool en site Reznor blijft ongewijzigd: enkel toegankelijk voor vergunninghouders. 
    • Alle schoolgaand verkeer per wagen kan blijvend gebruik maken van de daarvoor aangeduide parkeerzone in de J.&M. Sabbestraat (kiss-and-ride zone max. 30 min.) tot minstens 17 juni.

     

  • 28 mrt 2024

    Tijdelijke onderbreking rotonde Kortrijkstraat

    Maandag 8 april starten de asfalteringswerken van de rotonde Kortrijkstraat met de J.&M. Sabbestraat. Deze werken duren, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, tot en met zondag 14 april. 

     

    Omleiding

    Ter hoogte van de rotonde wordt de weg onderbroken. Omrijden voor gemotoriseerd verkeer kan via de N32, Moeskoestraat, Rijselstraat, Waalvast en Fabiolalaan. Omrijden voor fietsers via Rozenstraat, Schonebeek, Fiets- & wandelverbinding J.&M.Sabbestraat, Park Ter Walle en Zwemkomstraat.

     

    Afvalophaling

    • De afvalophaling in de Kortrijkstraat, Zwemkomstraat, Ooststraat, Rozenstraat, Schonebeek en Groenestraat kunnen doorgaan zoals gewoonlijk.
    • Het afval van de Ter Wallestraat en de huidige werfzone van de J.&M. Sabbestraat kan geplaatst worden op de voorziene ophaalpunten (thv Kortijkstraat 204 en J.&M. Sabbestraat 105) vanaf 17u voor de ophaaldag.

     

    Lees nu de volledige infobrief 

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Thijs Supply

Werfleider aannemer Persyn

Locatie werfkeet

Park ter Walle

Team Openbare werken & Mobiliteit

Stad Menen